Informace čerpám ze života, z internetu a pomocníkem je mi kniha Příroda v ČSSR, vydaná v r.1988
Dle nových nařízení EU č.1924/2006 nelze u bylinek uvádět žádná výživová a zdravotní tvrzení, která neschválila Rada EU. Veškeré informace zde uváděné pocházejí taktéž z tradičních lidových zdrojů (herbáře, bylináře, knihy o bylinkách, rady léčitelů apod.). Pro přesné používání léčivých bylinek na Vaše konkrétní potíže se poraďte se svým lékařem!

pondělí 22. dubna 2019

Jak na vosy

     Výbornou zbraní proti vosám je obyčejná mletá káva. Nasypte ji do hlubší misky nebo plechovky, dejte poblíž vašeho sezení a zapalte. Můžete si pomoci špejlí nebo dlouhou krbovou zápalkou. Dokud bude káva „kouřit“, máte od vos pokoj. Na rozdíl od vás totiž vosám káva rozhodně nevoní.
     Podobným způsobem funguje i česnek. V kombinaci s hřebíčkem získáte skutečně „navoněný“ odpuzovač. Do menší misky nalijte vodu, vhoďte do ní pár hřebíčků a doprostřed dejte obyčejnou houbu na nádobí. Nahoru protlačte stroužek česneku. Vosy se místu budou vyhýbat oklikou.
     Další skvělou vychytávkou je výroba umělého vosího hnízda. Jakmile totiž vosy zjistí, že je v jejich blízkosti jiné hnízdo, nebudou se k němu přibližovat, a to až do okolí pěti metrů. Umělé vosí hnízdo můžete koupit, nebo si jej vyrobit uměle. Stačí vám k tomu obyčejný papírový pytlík, do kterého dáte nafouknutý balonek, zavážete jej a pověsíte. Anebo si kupte lampion, který přetřete šedivými vodovkami.



Žádné komentáře:

Okomentovat